Ulus Şehit Mustafa Kemal Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi

WEB https://sehitmustafakemalacikgozaihl.meb.k12.tr
Adres : Kaldırım Mah. Atatürk Cad. No2 74600 Ulus BARTIN
VİZYON : Her alanda örnek alınan, tarih ve kültürünü kendine rehber edinen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, sorunun değil çözümün bir parçası olan, mesleki sorumluluğunu taşıyabilen, saygılı bireyler yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır.
MİSYON : Öğrencilerimizin zihninde insana, düşünmeye, ahlaka, özgürlüğe saygıya dayanan bir din eğitimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, Türk milletinin yaşantısına yön veren İslam anlayışını diri tutmak, evrensel ilkeleri milli kimliğinde bütünleştiren, ilkeli, yüksek karakterli ve nitelikli bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Öğrencilerimizin YKS başarıları ilçede bulunan ortaöğretim kurumları ile kıyasla genel seviyenin üzerindedir.

Öğretim Şekli :Okulumuzda tam gün eğitim uygulanmaktadır.
Saatler : Derslerimiz sabah 08:40´da başlamakta, çıkış saatimiz ise 16:00´dır. Okulumuzda günlük ders saati 8´dir.
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : Okulumuzda İngilizce'nin yanı sıra öğrencilerimizin mesleki gelişimlerini tamamlayabilmeleri için ikinci yabancı dil olarak Arapça okutulmaktadır.
Isınma : Kalorifer.
Servis : Öğretmen servisimiz mevcut değildir.Ancak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için ulaşımda sorun bulunmamaktadır.
Ulaşım : Okulumuz çarşı içinde bulunmakta olup, Bartın-Ulus arasında karşılıklı olarak saat başı araç kalkmaktadır.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Ulus ilçe merkezinde, kaymakamlık karşısındadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuzun Bartın il merkezine uzaklığı 38 km´dir
Kontenjan Bilgileri : Okulumuzun toplam mevcudu 69 olup sınıf öğrenci mevcutlarımız ortalama 15´tir. Okulumuzda öğrencilerimiz kendileri ile birebir ilgilenme ayrıcalığına sahiptir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Puansız
Okulun Sınav Başarı Durumu : İyi